Plastikbloggen
 
 

 

HÅRBORTTAGNING


Det finns flera olika alternativ för att bli av med hår som inte är så roligt att ha på vissa delar av kroppen. Man kan exempelvis raka bort håren, men som alltid kommer de tyvärr tillbaka och är bara en tillfällig akut lösning.

Det andra alternativet är vaxning, vilket är mycket bättre än rakning för när man vaxar bort håren kommer de inte att växa ut lika fort och det blir inte lika stubbigt som med rakning vilket jag tycker kan fungera ett tag om man har ork och tid för det.

Det tredje alternativet som finns är att laserbehandla håren så att man slipper det för gott, men då får man ju betala extra för det. Frågar ni mig skulle jag välja att göra en laserbehandling, detta för att spara tid och bli av med det för gott. Man får tänka på att behandlingen tar flera månader samt att det är en engångsutgift.

Behandlingen går till så att man lägger en kylande gel över hela området och sedan anbringas ett handtag över ett område och en laserpuls bränns av. Det bränner till kortvarigt och man flyttar sedan proben över hela området som skall behandlas. För ett litet område går behandlingen på ca 5 minuter, på stora områden som ben kan det ta 30-40 minuter. Ca var 4-6:e vecka görs ny behandling och man måste vanligen utföra minst 4-6 behandlingar för att se ett klart resultat.

 

bild hårig hud