Plastikbloggen
 
 

 

OPERATIONER FÖR MÄN

De vanligast förekommande plastikoperationer för män är

  • ögonlocksplastik,

  • fettsugning

  • gynekomasti/ manlig bröstförstoring

Ögonplastik Operationen tar ca 45-60 min i lokalbedövning Vid en övre ögonlocksplastik göms snittet i ögonlocksfåran och man avlägsnar en del av ögonlockets hud samt vid behov en del av den därunder liggande muskulaturen och fettväven. Vid plastik av de undre ögonlocken läggs ett snitt precis nedanför ögonfransarna alternativt på ögonlockets insida. Därefter avlägsnas eller flyttas fettet som buktar ut och vid behov avlägsnas en mindre mängd hud.

Fettsugning Skall emellertid ses som ett komplement till generella viktminskningsmetoder. Män har oftast fett på magen som är svåra att få bort med fettsugning, då de ofta ligger inuti bukhålan. Dock kan mindre fettansamlingar i underhuden fettsugas och passar bäst för den som tränar ofta, men har områden som inte påverkas av detta. En mycket positiv faktor är att borttaget fett vanligen inte kan återkomma.

Operation av Gynekomasti/ manlig bröstförstoring Opereras via litet snitt under vårtgården för att ärret skall bli så osynligt som möjligt samt kan kombineras med fettsugning av delar eller hela bröstområdet. Ibland kan det behövas att man reducerar underhudsfett direkt via snittet..

 

 

bild manskropp

länk för mer information om dessa operationer via Plastikhusets webbsida