Plastikbloggen
 
 

 

KOSTENS BETYDELSE

Många av oss har ursäkten "hinner inte äta eller att tänka på att äta nyttigt". Men det är egentligen bara så enkelt som att bestämma sig för att leva ett hälsosammare liv och planera lite bättre för detta. Här har jag några enkla, snabba förslag på bra kost så du kan hålla formen.

Man bör äta 3-5ggr om dagen, men detta innebär inte att man äter stora portioner lagad mat. Ett exempel kan vara att börja dagen med frukost, det räcker med en liten skål musli och en frukt, sedan kan man äta en liten macka med fiberrikt bröd och varför inte en yallah-yallah yoghourt dryck, Lunch kan bestå helst av en varm portion, Lunchen kan vara lax med kokt potatis så att man orkar vidare till nästa mellanmål, kvällsmåltiderna skall dock inte bestå av någon stor portion och helst inget avencerat. Ät inte för mycket innan du somnar för då hinner inte kroppen göra sig av med maten på ett bra sätt.

Om du behöver äta mellan måltiderna
Fyll inte på med chips, salta pinnar och diverse som bara ger tomma kalorier, varför inte skala några morätter och ha lite färskpressad citron över, eller selleriskälkar med citron som är hur gott som helst och dessutom förbränner fett. Man kan också ha skära lite gurka och färsk blomkål som kan vara gott och äta som tilltugg.

 

bild nyttig kost