Plastikbloggen
 
 

 

OM VIKTENS BETYDELSE

 

I dagens läge är viktproblem väldigt allvarligt speciellt bland många unga människor som äter mycket snabbmat och sitter framför den nya leksaken "datorn", speciellt många unga killar som spenderar flera timmar om dygnet och spelar spel. Det är också många vuxna människor som jobbar på kontor och som sitter och jobbar. Viktproblem uppkommer i allt större omfattning där. Här har jag också bra tips, dietrecept att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Självklart är jag emot olika bantningsmetoder för jag tror att det är en dålig och dessutom kortvarig väg att välja. Mycket handlar om vilja, har man vilja klarar man av mycket.

Till dig som vill gå ner i vikt:
Vi har alla tendensen till att pendla i vikt av olika anledningar det kan vara efter graviditet eller efter en lång semster eller så kanske man har ett jobb där man sitter vid ett skrivbord hela dagarna.

Jag vill börja med att säga att jag tycker vi blir latare med tiden, vi har alltid ursäkter som att vi inte hinner och så hamnar vi i denna onda cirkel, matlåda till jobbet existerar inte längre, vi tar gärna och käkar lunch ute varje dag, helst någon buffè med massor av friterad mat för att bli mätta och klara dagen. Vi ser mat som något som en överlevnadssak och vill bara ha det överstökat.


Tänk på att först försöka få bort negativa tankar såsom besatthet av din vikt etc. För att ju mer du tänker på det desto mer ökar du i vikt, detta är en psykologisk reaktion och kroppen reagerar på ett negativt sätt och det resulterar i att du istället bara ökar i vikt. Bantning är nog den sämsta utvägen när man vill gå ner i vikt, hjärnan tar mer skada än kroppen vilket inte är värt att riskera. Det här är något jag fått bevisat för mig, det finns faktiskt mycket viktigare saker i livet än att gå ner några kilo i vikt.


Bästa sättet är egentligen att man försöker hålla igång kroppen, det räcker med bara att man sätter på lite musik och dansar om man inte har tid med långa promenader eller gå ner till gymmet. Självklart har kosten också stor betydelse, men man får inte heller tro att man ska tappa vikt om man käkar sallad varje dag, tro mig det stämmer inte!! Utan tänk på att inte äta allt för stora portioner och mat med mycket kolhydrater som t ex. pasta med någon gräddig sås. Varför inte en bit kycklingfiè med någon sorts tomatsås och lite ris och sallad till.

Obs! Viktväktarna är varmt att rekommendera för dig som har stora problem med viktenoch som kanske har svårt att planera dina måltider och där får du även professionell hjälp.

 

 

 

bild vägning